MUKTAMAR DEWAN MUSLIMAT PAS PERAK KALI KE-47Gerai Kemawa dari Tambun, pengusaha makanan sunnah (kurma, kismis, buah tin dan macam-macam lagi)
Sempat possing di meja pendaftaranKelihatan Datin Seri Fatimah Taat, tetamu jemputan Penaung Pakatan Wanita Rakyat Perak


Terima kasih penyumbang beg muktamarPerwakilan DMPK Tambun
Menyanyikan lagu PAS
Ucapan aluan Setiausaha DMPN Perak


Ucaptama Ketua Muslimat DMPN Perak


Ucapan Pesuruhjaya PAS Perak


Ucapan Perasmian Naib DMPP, YB Senator Hajjah Mumtaz Md Nawi


Tahniah, Anugerah DMPK yang mempunyai semua JMC dalam cawangan kepada DMPK Tambun kepada Pn. Zuhairah selaku Ketua Muslimat DMPK Tambun, alhamdulillah..


Penyampaian cenderahati kepada YB Senator


Penyampaian cenderahati kepada pemerhati dari DMPP


Penyampaian cenderahati kepada Pesuruhjaya PAS Perak


Penyampaian cenderahati kepada Datin Seri Fatimah Taat, selaku Penaung Pakatan Wanita Rakyat Perak


Bergambar kenangan..


Tahniah! Ketua DMPK Tambun, Pn. Zuhairah Hj Mohd. Ghazali merangkap Ketua Lajnah Kebajikan DMPN Perak


SIJIL PENGHARGAAN


Bergambar kenangan bersama Ketua Nisa' DMPN, yang mengalami kecederaan ringan akibat kemalangan jalan raya baru-baru ini dan sedang sarat mengandung tetapi masih gagah menghadiri muktamarSesi muktamar bermula

Ucapan penangguhan perwakilan DMPK Tambun

Alhamdulillah, pada 1 Mei 2010 - Sabtu, Muktamar Dewan Muslimat PAS Negeri Perak telah dilangsungkan di Markaz Air Kuning, Taiping ,Perak dengan dirasmikan oleh YB Senator Hajjah Mumtaz Md Nawi serta kehadiran tetamu jemputan seperti Pesuruhjaya PAS Perak, Penaung Pakatan Wanita Perak, Datin Seri Fatimah Taat, Pemerhati dari DMPP, rombongan Dewan Pemuda PAS Perak dan lain-lain.

Muktamar bermula dengan ucaptama dari Ketua DMPN, Ustazah Hajah Bariah Alang Sapri dengan tema pada tahun ini ialah 'MEMIMPIN PERJUANGAN YAKINI JANJI ALLAH'. Sebelum mendengar ucapan perasmian, ucapan aluan dari PJ PAS Perak iaitu Ustaz Abu Bakar Husin yang mana beliau telah menyentuh tentang contoh wanita kental di zaman Rasulullah iaitu Asma Bt Abu Bakar yang telah menghantar makanan kepada Nabi dan Sayidina Abu Bakar sewaktu bersembunyi di gua. PJ telah menyarankan agar muslimat Perak contohilah wanita Asma dengan menjadi 'MUSLIMAT JADIDAH' iaitu muslimat yang mempunyai ciri-ciri :
1. Memimpin perjuangan
2. Mempunyai kekuatan berwaspada
3. Kekuatan pegangan kepada Allah
4. Kekuatan menanggung derita dan kesusahan
5. Kurang mengeluh
6. Kurang mencari kesalahan orang lain

Dalam ucapan perasmian pula, YB Senator telah memperjelas dan memperincikan 'MUSLIMAT JADIDAH' dengan meminta muslimat mempersiapkan diri bagi menghadapi pilihanraya ke-13 iaitu :
1. Jaga hubungan dengan Allah dan akidah
2. Jaga akal
3. Jaga akhlak

Dengan menggunakan 4 ciri S iaitu : SALAM, SENYUM, SENTUH, SAYANG

Muktamar berakhir lebih kurang jam 06.30 petang dengan harapan agar segala muhasabah dan harapan semua perwakilan akan diperbaiki dan ditingkatkan.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Ulasan Anda....