MUKTAMAR DEWAN MUSLIMAT PAS NEGERI PERAK KALI KE-48 Pendaftaran muslimat

 'Backdrop' jingga simbolik Buku Jingga ?

 Beg muktamar sumbangan Datin Seri Hjh. Fatimah Taat dan YB Zainudin, syukran...Ucapan Pengerusi Majlis


 Menyanyikan lagu Negaraku dan lagu PAS
 Bacaan AlQuranDif-dif kehormat


 Pemerhati DMPK Tambun yang setia menanti hingga akhir...Perwakilan DMPK Tambun, segak dengan 'vest' baru


Ucapan Penyelaras Muktamar, Setiausaha DMPN Perak

Ucaptama Ketua DMPN Perak sesi 2009-2011, Ustazah Hjh Bariah Alang Sapri


Ucapan isu semasa Dato' Seri Ir Hj Mohd Nizar Jamaludin
Ucapan perasmi, YB Dr Mariah Mahmud, Pengarah Pilihanraya DMPP


Montaj Unit IT DMPN Perak, syabas!

 Anugerah Jasamu Dikenang, Mantan Ketua DMPN Perak, Ustazah Naqibah No'ma

Tahniah Kak Ju yang telah memenangi jawatan Naib Ketua DMPN Perak! Bersama perwakilan DMPK Tambun
Taklimat mengundi oleh Ustaz Misbahul Munir

 Mesyuarat bermula
 'Lunch time'
 Ucapan mantan Ketua DMPN Perak sesi 2009/2011


 Ucapan pemantau DMPP, Cik Aida Yusof Rawa
 Ucapan Ketua DMPN Perak yang baru, Dr NajihatussolehahAlhamdulillah, tanggal 17 Mei 2011 (Selasa) bersamaan 13 Jamadilakhir 1432h, Dewan Muslimat PAS Negeri Perak telah selamat bermuktamar dengan penuh gilang gemilang bertempat di Hotel Hillcity. Muktamar kali ke-48 ini telah dirasmikan oleh Pengarah Pilihanraya Dewan Muslimat PAS Pusat iaitu YB Dr. Mariah Bt Mahmud. Sebelum itu muktamar diserikan dengan ucapan dari Penyelaras Muktamar, Ketua DMPN Perak dan AJK PAS Pusat, Dato' Seri Hj Ir Mohd Nizar Jamaludin.

Ucapan perasmi sangat bermakna kepada sidang perwakilan dan pemerhati di mana YB Dr Mariah banyak menyentuh kepimpinan muslimat dan mengharapkan muslimat lebih berani kehadapan dan bersedia membuat perubahan dalam mengangkat era muslimat berketrampilan.

Pasukan IT muslimat DMPN Perak juga telah menyediakan montaj kronologi pentadbiran PAS buat pertama kali di Perak dan dijatuhkan oleh UMNO dengan penuh dramatik dan berkesan.

Kira-kira jam 12.30 tengahari, sesi muktamar dimulakan dan sidang perwakilan telah mengemukakan 4 usul untuk dibentangkan. DMPK Tambun telah diberi peluang untuk membentangkan usul tentang perlunya kenyataan media dari DMP sendiri dan telah diterima oleh sidang perwakilan. Sementara usul mengetengahkan calon muslimat turut diterima dalam muktamar.

Muktamar berakhir jam 6.30 petang dengan ucapan pemantau dari DMPP iaitu Cik Aida Yusof Rawa yang memberi teguran membina dan motivasi kepada muslimat juga ucapan Ketua DMPN Perak yang baru. Pada sesi kali ini DMPN Perak telah memilih Ketua Muslimat yang baru iaitu Dr Najihatussolehah, Timbalan Ketua mengekalkan jawatan Ustazah Rohaya Bakar sementara jawatan Naib Ketua dimenangi oleh Ketua Muslimat DMPK Tambun, Pn. Zuhairah Hj Mohd. Ghazali. Tahniah diucapkan kepada Pn. Zuhairah!

Sekali lagi sekalung tahinah diucapkan kepada semua perwakilan, pemerhati yang setia menunggu perjuangan mesyuarat sehingga akhirnya. Kepada pimpinan DMPN Perak yang baru syabas dan tahniah! Semoga perlantikan baru memberi dimensi baru dan segar dalam kepimpinan muslimat besesuaian dengan saranan perasmi untuk memartabatkan kepimpinan muslimat dalam PAS dan Pakatan Rakyat.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 comments:

Post a Comment

Ulasan Anda....